lørdag 18. februar 2012

Flettekurver i Kampala

Vi må ta oss selv i nakkskinnet - vi har vært altfor dårlige til å blogge de siste ukene. Dette kan da forklares lett med det som skulle være noen dager i Kampala, men som ble til tre uker. Der har vi kost oss gløgg i hjel til tross for heftig svetting grunnet varme temperaturer og steiksol.

Druscillaprosjektet vi jobber med består av tre underdeler, yrkesskolen, mikrofinansgrupper og handicraftgrupper. Sistnevnte har vi ikke skrevet mye om eller jobbet mye med, men det var nettopp denne delen av prosjektet vi skulle promotere i løpet av våre dager i Kampala. Med en del flettekurver og nydelige t-skjorter stod vi på stand på Makerere university for å snakke om Druscilla og selge varer. Vi må jo med ærlighet innrømme å si at standen vår ikke akkurat ble løpt ned av folk, men noe fikk vi da formidlet og solgt. Det er ikke til å legge skjul på at denne hvit hudfargen på to unge jenter ble et trekkplaster blant universitetsgutter. Flettekurver og perlesmykker er vel ikke akkurat så interessant for gutter? Vi greide dog å selge noen flettematter og armbånd til noen gutter som egentlig ikke trengte det.
Vi har hatt noen flotte dager i storbyen. Vi har spist ute hver eneste dag ettersom han vi bodde hos ikke hadde gass, noe som ikke gjorde at det blei noe romsligere i olabuksene våre. Storbyliv har sine fordeler og ulemper - når vi var i Jinja for å se Tembo spille cricketkamp blei det avfyrt to runder med tåregass rett utenfor cafeen vi satt på. Det smalt høyt, og vi blei litt skvetne. Det hele var over på noen minutter og var svært udramatisk, vi satt i ro og fortsatte å spise kyllingsandwichene våre. Men da har vi også kjent det på kroppen.

I skrivende stund er det rundt 6 timer til familien Haugen setter sine føtter på det afrikanske kontinentet. Og Synne er i den forbindelse over middels gira! Vi setter snart kursen mot Kigali for å møte dem, og blir der i noen dager. Vi krysser fingrene for at til og med Lilleberg får lov til å komme ove grensa, hennes tvilsomme rulleblad har skapt litt problemer med å få godkjent visumsøknaden.

Storby og spenning er uvant kost - bygdejenter som oss blir fort lost!
-Hanne og Synne

3 kommentarer:

  1. Ser ut som dere kunne solgt and i Sahara , spør du meg ; )

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Hei Synne!
    Så flott stand, nå blir det nok mye fint til venner og familie til jul fra deg.
    Kos deg meg familien din!

    Hilsen Grethe

    SvarSlett