lørdag 12. mai 2012

Borte bra, men hjemme best

Det er nå litt over to uker siden vi landa på norsk jord. Det er litt rart, men med kald melk i kjøleskapet og god sjokolade på butikken, må vi også innrømme at det er ganske godt. Vi hadde noen dager fra hverandre hjemme i trivelige Trøndelag og avsidesliggende, men også trivelige, Høland, før vi igjen møttes på Hald.

Med en god del flere hvite mennesker enn det vi var vant til å være med, ble det ganske hard kost å komme tilbake til hald. Vi var derfor ikke veldig tunge i rumpa da vi fikk beskjed om å pakke sekken for en liten Act Now-tur. Vi norske Act Nowerne skulle isolere oss noe, i og med at alle de andre på hald kom hjem mye tidligere enn oss. Med fokus på debriefing og bearbeiding, tilbakte vi noen gode dager i noe så vakkert som et kloster.

Vi fikk beskjed om å tegne det vi ikke kom til å savne. 
I tiden fremover blir det mye fokus på informasjonsarbeid, litt mer bistand, bearbeiding og sosialt samvær med folk, men selv om det er mye annet å tenke på, er det noen ganger at tankene svever tilbake til Uganda og Kabale. Vi har hatt det helt utrolig bra i Kabale! Vi setter stor pris på at vi har fått denne muligheten til å bli kjent med Uganda, hverandre og gode mennesker, i tillegg til å få en smakebit på kulturen. Vi savner livet vårt der nede allerede, men vi kommer ganske så sikkert til å reise tilbake.


Gøy på landet - med Synne og Hanne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar