onsdag 11. januar 2012

The end of 2011

Som dere sikkert la merke til i forrige innlegg, har vi hatt muligheten til å leike turister rundt om i Tanzania. Sammen med Hanna Charlotte og hennes underholdende sørlandsdialekt, dro vi fra Entebbe til Dar-Es-Salaam, ca. verdens varmeste sted. Nettopp der starter turen for fullt, for det var akkurat så langt vi hadde planlagt. Godt bereiste jenter som vi er (kremt) fant vi oss et koselig hotell for natta før Zanzibar sto for tur. Zanzibar er en fantastisk perle ca. 2 timers kvalmende båttur fra hovedstaden. Men det er verdt kvalmen, for å si det sånn. Vi koste oss gløgg i hjæl på et helt adekvat overnattingssted. Med tre pers på tvers i en dobbeltseng i steikvarmen blei vi særdeles gode venner. På Zanzi brukte vi tida til blant annet å svømme med delfiner, nakenbade i det indiske hav, drikke pasjonsfruktjuice, snorkle ved korallrev og leke turist i Stone Town - for øvrig det eneste stedet på hele øya som har minibank..

I Dar-Es-Salaam var det faktisk like varmt som på stranda, noe som ble ytterlig understreket av designet i rommet.

Vi sto opp tidlig på morgenen for å skue verdens fineste soloppgang.

I disse søte turistjollene satte vi seil på 'Safari Blue'. Seiltur, bading og soling ved en sandbanke i havet, dykking ved korallrev, en noe skuffende tur til den blå lagune og fantastisk sjømatmiddag.

Idyllisk.no

Hanna og Hanne benyttet muligheten til å klatre på dette 900 år gamle Baobab-treet. Synne angrer bittert på at ho gikk en slik enorm "once in a lifetime"-opplevelse gå til spille. Treet datt forøvrig over ende for 150 år siden, men lot ikke det stoppe seg - det lever og vokser fortsatt i (nesten) beste velgående. Inspirerende buske.

Nyter en kjølig bris og en bedre middag på stranda. Stearinlysene og hundene med rabies sørget for den romantiske stemninga.

Hanne slafer i hengekøya mens vi venter på at vannet skal komme litt nærmere.

I Stone Town var det masse koselig smug, turister, scootere, begavede malere og noen nydelige trebokser.

Hanne og Synne fanget den siste solnedgangen i 2011. Et år som har vært fullt av glede, gode stunder, herlige minner, utrolige venner, unike opplevelser og fantastiske familier (fant ikke flere adjektiver, så stopper der).

Tusen takk for et herlig 2011, og vi ser frem til hva 2012 har å by på!

Vi vil også benytte anledningen til å si at det mest fantastiske synet møtte oss når vi kom tilbake til Kabale - brev, post og pakker! Ruth, Thea, Hanne&Trude, Svein&Marit, Tante Kjersti og Coop Hemnes - Tusen hjertelig takk for gode ord, gaver og forsyninger. Det setter vi enormt pris på!

Dette er ingen hverdagskost - tusen takk for innholdsrik post!
- Hanne og Synne

3 kommentarer:

  1. Hva dere opplever!! Så fantastiske bilder, hvor er "liker" knappen?? Spesiellt flott hjerte-bilde i solnedgang..

    SvarSlett
  2. Det så deeeilig ut her jeg nettopp kom søkkvåt hjem til Bergen! Give me sol og varme sier jeg bare! :) Kos dere videre :)

    SvarSlett
  3. Fantastisk! Jeg er misunnelig. Savner deg Synne <3

    SvarSlett