fredag 13. januar 2012

I åkern

Etter å ha gitt brunfarget et løft på Zanzibar, vendte vi snuten nordover og mot Kenya. I Nairobi skulle vi nemlig møte alle de andre studentene fra Hald som er i Afrika på Infield, en veiledning- og undervisningsuke som er en del av året vårt på Hald.

Med to av lærerne, rektor og ettåringen Idunn reisende fra Norge, ble uka fylt med undervisning, melkesjokoladespising, mye sosialt samvær og diverse utflukter. Vi kan blant annet nevne at begge fikk den store gleden av å bli nedsleiket av en sjiraffs sandpapirtunge og se barnehjemselefanter bli matet, vi har vært på besøk i Matareslummen i Nairobi og oppholdets andre safari fant sted. Denne gangen fikk vi øye på enda flere statister fra Løvenes Konge, men der kongen selv lå som et halvslakt under et tre og gav særdeles dårlige fotomuligheter.

Oppslukt av interessant undervisning

Hanne har herved fått sitt første sjiraffkyss

Sjiraffer under et tre

Hest i forkledning

Etter en herlig uke med masse herlige folk måtte vi retunere tilbake til Uganda. Selv etter kun to uker borte fra landet merket vi at savnet etter bodaboda, bønner, poteter, ugandisk valuta og våre egne senger var stort. Men reisen hjem skulle vise seg å ta litt lengre tid en antatt. Først hadde vi 14 smertefrie timer på buss fra Nairobi til Kampala. Deretter fikk vi enda 14 timer på reisen ned til Kabale, en distanse som egentlig bare skal ta 8 timer. Bussen vi tok var nemlig ikke full nok ved det egentlige reisetidspunkt, men to og en halv timer senere satte endelig bussen avgårde. Turen derfra skulle dessverre ikke vise seg fra en god side da vi to timer etter avreise måtte hoppe ut av bussen da den hadde brutt sammen. Siden ingen så seg kapabel til å reparere den, satte vi oss passe frusterte i veikanten og venta i fire timer på ny buss. Med stor underholdning i steiner og små barn, ble gleden stor da en ny buss kom der vi kunne skvise oss inn og kope i enda fem timer før vi var fremme i Kabale. Og joda, vi liker Afrika!


Bussen er vår beste venn - stedet for å sjekke opp menn (neida, pappa)
- Synne og Hanne

3 kommentarer:

  1. Hei, godt nytt år! Det er artig å lese om alle deres opplevelser. Liker veldig godt de flotte rimene dere avslutter med : ) Nydelig soloppgang forresten : )

    SvarSlett
  2. ....soloppgangen var på forrige innlegg da , men likavæl da!! ; )

    SvarSlett