onsdag 11. april 2012

Hjemlengsel?

Tro det eller ei, så er det nå bare to uker til vi lander på norsk jord. Månedene her i Uganda har vært helt fantstiske på mange mulige måter, til og med den biten hvor en trønder og en hølending har måttet tilbrakt samtlige timer sammen. Det har vært en del språklige forvirriger, men kjære lesere, fortvil ikke, vi har laget en trøndersk-hølandsk, hølandsk-trøndersk ordbok som det er mulig å bestille. Vi kunne gjerne tenkt oss å være lengre da vi finner tilværelsen i Kabale og våre venner her nede så herlige.

Men patriotiske som vi er, er det ikke til å legge skjul på at det skal bli noe godt å komme tilbake til Norge. Synne, som den delfinen hun er, gleder seg til lange timer i varmtvannet i dusjen. Ellers er det et felles savn etter venner og familie! Norsk natur kommer også høyt på lista sammen med muligheten til å gå ute alene etter at det har blitt mørkt uten å være redd. Vi hører også store rykter om nye sjokoladetyper på markedet som vi igrer stort etter å få testa ut :) Å sove med dyne igjen skal også bli farlig godt, da vi er meget leie av at laken og pledd er på ville veier midt på natta. Det er heller ikke til å legge skjul på at det skal være godt å komme i et hus med tak (type ceiling), slik at man faktisk får litt privatliv på soverom og bad. Er noe slitsomt at hele huset hører hva som foregår overalt til enhver tid. Radioen til Pheobe med skurrete rukiga har hvertfall vekt oss og gått oss på nervene litt for mange tidlige morgener. Ellers ser vi frem til et kjøleskap fullt av norsk mat, laks til middag, mobiler med abonnement og ikke kontaktkort, resaturanter som har alt på menyen og et samfunn uten heftig afrikansk tid. Vi tror nok vi kommer til å sette pris på vesentlig flere småting i livet, og vi håper at vi klarer å fortsette med det videre.

Fortsatt like teite som da vi reiste hjemmefra

Men det er fristende å være lengre i Uganda. Vi har lagt merke til at det er gratis endring på dato på flybilletten hjem så lenge det er ledig. Kanskje vi velger å utsette hjemreisa litt?


Norge, bunad og familiefest - Å komme hjem blir en utfordrende test
- Synne og Hanne

2 kommentarer:

  1. Mange nye sjokolader dere må prøve når dere kommer hjem, ja:) Smash four fingers, Toppris, Stratoskuler, Smash XXL-pose!! Sikkert mye jeg har glemt her, men dere har noe å se fram til:-D Blir koselig å se deg igjen, Hannemor:)
    Klem fra Inger Anna

    SvarSlett
  2. Jeg synes hjemreisedatoen skal være som den er!

    Savner ræ!
    Klem fra Trudert =)

    SvarSlett