mandag 16. april 2012

I bresjen for våre mødre

Vi fikk mildt sagt ganske mange rare blikk på oss på lørdag. Ikke fordi vi viste mer hud enn vanlig i gata eller fordi Synne tryna i en sølepytt, det var av denne ene grunnen at vi stilte opp i et marsjeringstog for gifte kvinner. Nå må vi vel forklare.

Mothers Union er en kristen forening som har det fokus å hjelpe familier over hele verden. For å bli medlem er man nødt til å være gift, noe som gjør denne foreninga svært ettertrakta her nede i Kabale. Lørdag skulle de ha en innsamlingsaksjon for å samle inn penger til noe vi ikke helt fikk med oss hva var. For å skape blest og oppmerksomhet rundt dette, ble det organisert et marsjeringstog i gata med korps, trafikkpoliti i front, faner og glade marsjerende mennesker. Blant de blå Mothers' Union uniformene var det også mulig å se to hvite sjeler, nemlig Synne og Hanne. Siden Drucilla er et underprosjekt av Mothers Union, fant vi det meget naturlig å delta selv om gifteringen ikke er å finne på fingrene våre.



Det var stor 17. maifaktor og vi storkosa oss der vi gikk. Følte bare at de norske flagga mangla, men vi ser frem til 17. mai når vi kommer hjem.


Marsjering for mødre og penger er fett - å gli inn i mengden er ikke lett.
- Synne og Hanne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar