mandag 12. desember 2011

God stemning!

"God stemning" sagt med en klar bergensk dialekt - det var det virkelig denne helga da Eivind plutselig dukket opp på døra vår. Reisende hele veien fra Lira i nord (14 timers busstur), kom vår kjære bergenser på besøk. Det ble stor glede innad i temaet, noe som gav enda en god unnskyldning for å utsette oppgaveskrivingen som skal leveres innen den 15. desember..

Med rykter om pygmeer på andre sida av Lake Bunyonyi, satte ivrige turister, Tembo og Gerald kursen mot disse spennende menneskene lørdag morgen. Spreke som vi er bestemte vi oss for å gå til Laken (en tur på ca. 1 mil) - en gåtur som ble ganske så slitsom i varmen. Men våre ungdommelige legger sviktet oss ikke og noe svettere ankom vi etter hvert denne naturskjønne innsjøen.


Der ble vi videre fraktet i båt over til pygmelandsbyen. Med Gerald og hans heftige vannskrekk ombord ble det en ganske så underholdende tur, spesielt med tanke på at det skulle veldig lite aktivitet til før båten begynte å vugge ganske kraftig.


Og jada, vi fikk da etter langt om lenge se disse pygmeene, men de var på ingen måte så korte som vi hadde trodd. Hanne kunne likevel med stolthet se at de var kortere enn henne, noe som gjorde godt for sjela med tanke på at høyden hennes har blitt et heftig mobbeemne innad i temaet. Siden disse folkene vet å utnytte turister ønsket de gjerne å underholde oss for en slump med penger, men vi takket pent nei og retunerte ganske raskt hjem.



Kvelden ble videre en avslappende affære med bursdagseplekake til Eivind siden han fylte 20 år noe dager før besøket, løvenes konge rullende på mac-skjermen og hårklipp.



Pygmeer vet å utnytte folk - godt vi hadde en hardbarka tolk
- Synne og Hanne

2 kommentarer:

  1. Haha! Trenger litt bergensk i hverdagen dere og :D ..Jeg hører jo nesten ikke annet (bortsett fra den skarpe skarre-RRRRR-en til Marie da, og det er nesten verre...

    Og... hvor trygt er det med Synne + saks???

    :)

    SvarSlett
  2. Takk for en hyggelig kommentar, Louise!
    Ja, den dialekta altså <3 Jeg savner tilogmed skarringa til Marie, liksom.

    Synne med saks gikk strålende! Eivind blei så fornøyd (tror jeg)....

    SvarSlett