onsdag 14. desember 2011

Tenn lys!

Jul i Uganda er særdeles lite likt jul i Norge. For to nasjonalromantiske og nypatriotiske nordmenn er det mye vi savner i fra vårt kjære hjemland. Når savnet etter snø, kulde, ski, votter og lue blir for stort gjør vi det vi kan for å minne litt om den norske jula. På søndag hadde vi "nå-skal-vi-få-julestemning-dag". Bakemester Lilleberg hadde satt en alternativ pepperkakedeig (laget med svart pepper og pannekakesirup) som smakte tilnærma lik slik den skulle. Vi laga pepperkaker og hørte på julemusikk mens vi drakk kakao og lata som det var kaldt.
Selv om denne jula kommer til å bli veldig annerledes, behøver ikke det å bety at den blir noe dårligere. Vi setter veldig pris på å slippe den kommersielle jula og det enorme gavehysteriet. Ikke en sjel har stresset med julevask, julebakst eller gaveshopping - det virker på mange måter som om ugandere er mye flinkere til å fokusere på det som faktisk er viktig i jula; tilbringe tid sammen med familien og feire at Jesus blei født.

Her ser dere det improviserte julehjørnet vårt, bestående av julekalendere fra Mor Haugen, en himelaga adventskrans og et typisk afrikansk pepperkakehus.

Vi innviet Tembo i juletradisjonene våre. Som dere kan se så elsket han det.

Jula er tid for familie og fest - Hanne ønsker seg ponni eller hest.
-Hanne og Synne.

5 kommentarer:

  1. Kjære Synne. Vi tenker på deg hver dag og snakker om deg minst like ofte. Vi sender julehilsen på denne måten i år, håper at dere alle får en hyggelig julefeiring:) farmor trodde hun så deg på bjørkelangen torg før i uka, men det viste seg å være søster Hanne. Folk spør etter deg hele tiden og vi forteller gjerne om hvor bra du har det og folk synes du er tøff! God jul igjen, vi skal ha deg med i tankene gjennom hele jula.

    SvarSlett
  2. Åå! Så koselig med pepperkaker der nede også! Så virkelig ut som han digga det ja! :D Haha.

    SvarSlett
  3. Håper dere får ei flott julefeiring langt hjemmefra! Det er tydelig at dere trives, så dette er en verdifull erfaring å ta med seg. Tenker på dere, og ønsker dere en riktig god jul :-)

    SvarSlett
  4. Hei!

    Ønsker deg en super duper jul og et kommende godt nytt år Synne!

    Hilsen Grethe G

    SvarSlett
  5. hei synne,savnet etter deg er veldig tilstede.følger deg på bloggen så øyet er stort og vått.alt bra her.masse juleklemmer fra oss på lundberg

    SvarSlett