søndag 25. desember 2011

Jul i Kibikoragata

Julefeiring er familie og god mat for oss begge. Årets julaften ble derfor noe annerledes - egentlig veldig annerledes. Intet kirkebesøk, ingen julesanger, ingen julepynt, ingen juletre, få julegaver og marinert geitekjøtt til middag i stedet for ribbe. Men dagen ble likevel ikke så dum. Med Phoebes unger hjemme på besøk fikk vi et møte med en ekte ugandisk families julefeiring som egentlig stort sett bare består av kvalitetstid med hverandre. Som Graham, en av sønnene så godt sa når vi pratet om julegaver var: "Julas viktigske og beste julegave er å tilbringe tid med familie".

Men siden vi ikke har våre egne familier rundt oss, var vi likevel så heldige å fått tilsendt noen gaver i posten. Med stor iger trakk vi oss forsiktig inn på rommet til Hanne og hadde en liten norsk julaften med åpning av gaver. Det var ikke mange gaver å ta av, men stor stas var det!

Årets julegaver!

Synne åpner gave fra mor og far Haugen

90% av årets julegavefangst som da morsomt nok bestod av mat. Aldri før har en tacopose eller melkehjerter gledet våre hjerter så mye!

Første juledag er den store juledagen her i Uganda, og den ble feiret med et tre timer langt kirkebesøk før vi videre dro på restaurant med familien. Kirkebesøket kan egentlig oppsummeres med et prestekor som sang "We wish you a merry christmas", nattverd, julesanger (selvfølgelig på rukiga), søndagsskole for barn foran alle andre, fem offringsrunder (begynner å bli en vane dette) og en preke av biskopen selv.

Prestekoret i full sving!

På restaurant med familien. Fra venstre: Graham (yngste sønn), Phoebe, Judy (eneste datter), Joseph (nest eldste sønn), Anika (Josephs kone) og Synne.

Det er trist å ikke være hjemme med familie under jula, men det er ikke så ille å være her heller. Vi skal likevel ikke legge skjul på at vi ser frem til neste jul! Så vil vi bare si tusen hjertelig takk for alle gode hilsninger, mailer, beskjeder, videoer og gaver som har blitt sendt i vår retning! Det varmer mer enn dere aner. Virkelig.


Glade jul, hellige jul - engler daler ned i skjul!
- Synne og Hanne

2 kommentarer:

  1. Hei Synne.Bare en liten julehilsen fra Sandnes i nesten minusgrader, regn og tåke. Mens du koser deg i varmen med masse sol. Ser ut som du får oppleve mye. Kos deg deg masse!
    Hilsen Tante Helga.

    SvarSlett
  2. Så hyggelig å høre fra deg! Vi setter nesa mot enda varmere strøk nå, det skal bli deilig. Kos deg med familie og julestemning. Vi snakkes på vårparten :)
    Klem Synne

    SvarSlett