mandag 12. mars 2012

Ta ikke postkassa di for gitt!

Har du noen gang tenkt på hvor utrolig en postkasse er?

Et hvert hjem i Norge har en postkasse. Nå snakker vi ikke om de låsbare, små boksene du finner på postkontoret. Her er det snakk om de grønne, ulåste kassene du finner på alle postkassestativ langs veien. I byggefelt finner du kanskje kassa di rett på utsiden av huset, men på bygda kan den være km og mil unna deg, men praktisk plassert for postvesenet.

Du kan finne de mest utrolige ting i postkasser. Som regel er det snakk om strømregninger, menighetsbladet eller reklame fra Coop, men andre ganger kan det være noe så verdifullt som pass, førerkort, pakker fra penny-klubben og årskort til Åråsen. Dette er ting av faktisk verdi, og det fantastiske er at vi ikke tenker på hvor enkelt det er å stjele fra noens postkasse.

En annen fantastisk ting er hittegods (jada, vi nærmer oss poenget). Bager, sekker, mobiler, luer, diamantringer og penger. Det mest utrolige kan man miste, og det mest utrolige kan man også få igjen! Takket være spalter i lokalavisa (Hallo Indre), politiet eller plakater kommer det meste til rette.

Poenget er at her har Norge en bra ting gående. Heia Norge! Uten at vi tenker over det setter vi samfunnet som ei gruppe høyere enn enkeltindividet. Vi stoler på systemer, vi følger trafikkreglene, vi leverer faktisk en funnet diamantring til politiet og vi titter ikke postkassa til naboen.
Moderne kasse. Lås og greier.
Tradisjonell trekasse m/ rosemaling.
Amerikansk versjon med artig flagg å leke med.
For de med stor pågang.

Postkassa rommer mange saker - det går an å sende godis og kaker!
- Hanne og Synne

2 kommentarer:

  1. Hei å hå :-) så utrolig koslig å lese mailen du sendte Hanne!! Vi synes også d e rart at du ikke e her i Tufsingdalen med oss, men vi tenke på d! Håpe virkelig at du har d bra, (nåkke som e får inntrykk av fra Mail og bloggen)

    Men sånn apropo postkasse.. Har du fått nåkke brev i fra me og Kristine? Du kan vel kanskje tippe ka d kan være! Bare spennende å høre om d har kommet frem!

    Ellers ønska vi d ei velsigna påskehøytid!


    Stor klem fra HC :-)

    SvarSlett