fredag 11. november 2011

Floating like Moses

Det var et under at en ussel papyruskurv holdt seg hel da den transporterte Moses nedover Nilen. Vi får hvertfall håpe han sneik seg unna stryk av grad 5, for i såfall var det et under at han kom fra det hele med både kurven og livet i behold. Stryk av grad 5 skal man nemlig ikke tulle med! Det har vi erfart etter å ha raftet, flippa, svømt, gispet etter luft og svelget tilsammen et par liter av Nilens flod.


Etter en rimelig kjapp sikkerhetsinstruksjon sjøsatte vi den vesle gummijolla vår, Grusomme Gabriell, og skulle tilbringe ca. 5 timer og 32 km i lag. Med noen ferskinger og noen litt øvede raftere ombord var det en viss spenning i lufta. Det første stryket gikk lekende lett og muskelknutene ble noe løsere. Vanskelighetsgraden økte fort, og det tok ikke lange stunda før vi alle befant oss hulter i bulter, over og under vann, med knær og albuer her og der. Etter noen sekunder i full panikk innså vi forøvrig at vi kom til å overleve denne gangen også, og begynte å nyte turen. Det var veldig idyllisk å flyte nedover Nilen mens vi fikk servert ananas og kjeks i båtene. Det hele blei avrunda med en middag som var så digg at den seint vil glemmes. Med andre ord hadde vi en helt fantastisk dag i Jinja, og vi reiste trøtte, fornøyde og kraftig solbrente tilbake.


Sola bleiker vårt nordiske hår - i tillegg til å steike våre hvite lår.
-Hanne og Synne

3 kommentarer:

  1. Dere er modige! Har vært i Jinjja et par ganger og ved strykene nå i vår, men hadde ingen lyst til å takke ja til tilbudet om rafting... ingen flodhester eller krokodiller i Nilen den dagen?

    SvarSlett
  2. Dere er noen tøffe jenter. Fint å følge med dere.

    SvarSlett
  3. Tøffinger!! Moro å høre om=)

    SvarSlett