tirsdag 22. november 2011

On the road again

Heldige som vi er, fikk vi i helgen være med på enda et nytt eventyr med flotte folk. Fredag ettermiddag, som opprinnelig skulle vært formiddag, satte vi avsted i en stappa taxi for å møte Helene, Benedicte, Miriam, Seline, Benedicte B og Hanna Charlotte i Mbarara hvor de skulle plukke oss opp. Jentene blei noe forsinka etter diverse bilproblemer på veien, men de var i fortiden og vi satte nesa mot Bushenyi. Og etter ca. 10 meter stoppa vi. Og der blei vi. Hele kvelden endte med at vi satt fire timer og venta under et pledd, mens sjåføren prøvde å reparere bilen et annet sted. Vi tassa tilslutt til et slitent gjestehus og sov veldig godt med 3 personer i hver steinharde dobbeltseng.

Lørdag var en ny dag, og vi hoppa i bilen klokka 05:00 og hadde Queen Elizabeth National Park som mål. Bilturen gikk veldig bra, og vi kom oss fram til parken og ordna safaribiler og sjåfører. Det blei noen flotte timer i parken, hvor vi så løver, elefanter, antiloper, flodhester, bøffel, marekatt og villsvin. Etter alt dette hadde vi fortsatt ikke fatt i oss noe fast føde, så vi var noe gira på dagens frokost. Vi kasta i oss maten på høykant etter å ha venta i overkant lang tid, seriøst - hvor lang tid kan det ta å lage toast og spaghetti?



Lørdag kveld var vi invitert til Scovia, Benedicte og Helenes venninne, for å se hennes village og møte familien. Så vi kjørte langt ut i bushen, blant ananas og matoke, fjell og daler møtte vi en utrolig gjestfri og åpen familie. Vi plukka våre egne ananas, spiste herlig mat og koste oss rundt bålet med underholdning i form av hoftevrikkende barn.



Vi bestemte oss for å starte hjemreisen tidlig på søndag, ettersom vi alle hadde en lang reise foran oss. Slik ville det seg altså ikke. Først måtte ca. alle i landsbyen ta individuelle bilder med hvitingene, før vi tusla til bilen bilen som sto godt parkert med tre hjul. Så rundt tre timer etter opprinnelig avreisetidspunkt var vi endelig på veien! Vi tok et siste måltid med jentene i Mbarara før vi tok enda en stappfull taxi hjem til Kabale. Ny taxirekord forresten; 23 personer i en taxi beregnet for 14 passasjerer. Det må bare oppleves.

Bilen var årsak til mye dritt - men melkesjokolade hjelper litt!

-Hanne og Synne

2 kommentarer:

  1. Så gøyalt dokker har det sammen "heile" Afrika-gjengen! Digge forresten rastaflettene, og ikkje minst alle de sykt fine kjolene dokker har. Storstor klem fra Maia og Ellen.

    SvarSlett
  2. WOOW. Så sykt mye gøy dere har gjort!! Afrikansk bryllup. Det må ha vært sykt gøy. Å vente på en bil som skal bli reparert hørtes ikke sykt gøy ut. Men Synne med rastafletter, derimot! Haha, fining.
    Har du forresten fått et postkort som ser ut som det er sendt fra Filippinene en gang på 50-tallet, Synne?

    SvarSlett