tirsdag 8. november 2011

Mzungu, come and buy!


Siden den lokale sjokoladen ikke helt tilfredstiller våre melkesjokoladevante smaksløker, har vi funnet vår trøst i fruktmarkedet borti gata. Et marked utstyrt med en rekke ulike boder, gira selgere og masse velsmakende frukt og grønnsaker. Alle fruktene her smaker tusen ganger bedre enn hva de gjør i Norge, så hvorfor vi ikke har hoppa på fruktvogna før, er et under. Pluss at prisen er jo bare helt utrolig! Det er når vi veit å prute ned til vanlig pris da - disse selgerne veit virkelig å utnytte uvitende mzunguer. Men ei krone fra eller til for kiloen gjør jo ikke de største utslagene for lommeboka vår. Du kan for eksempel få 1kg banan for ca. 2 kroner eller en stor ananas for 4 kr. Og med tanke på hvor mye fritert mat vi spiser her, er jo dette en vinn-vinn situasjon!

PS: Vi kan for øvrig legge til at allergiske Synne ikke har fått noen allergisk reaksjon på noe av frukta her - hurra! Dette til stor glede for oss begge :)


Marked fullt av grønnsaker - bra når magen skriker kaker!
- Synne og Hanne

1 kommentar:

  1. Bananer (de små) og ananasen må bare oppleves. Synd vi ikke kan få dem til Norge! Det hadde vært flott for oss, og ikke minst for produsentene i Uganda.

    SvarSlett